З усіх громадських організацій, які співпрацюють з міськрадою, найбільше коштів цьогоріч отримає «Форум видавців». На проведення 17-го форуму видавців, який триватиме з 15 по 19 вересня, з міського бюджету виділено 250 тисяч гривень. Також місто виділило 150 тисяч на весняний дитячий форум, повідомляє ZAXІD.NET.
«Форум видавців не можна порівняти ні з чим. З огляду на суспільну вагу та кількість гостей, які приїжджають до міста, — це подія номер один у році. Саме тому жоден інший захід не отримував стільки коштів з міського бюджету, і сьогодні цей принцип зберігається», — зазначив заступник міського голови з гуманітарних питань Василь Косів.
Цьогоріч до Львова приїдуть понад 290 письменників з 24 країн світу — зокрема, з Польщі, Австрії, Азербайджану, Афганістану, Великої Британії, Грузії, Данії, Ізраїлю, країн Прибалтики та Західної Європи. За словами президента громадської організації «Форум видавців» Олександри Коваль, організатори розраховують, що книжковий фестиваль відвідають близько 60 тисяч гостей.
17-й форум видавців у Львові відбуватиметься під гаслом «Час читати».