Просить міністра оборони Валерія Гелетея народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех. «У військовій частині пп В3765, що розташована в місті Броди на Львівщині, виникла проблема із оформленням на попереднє місце служби військовослужбовців 16-ї окремої бригади Армійської авіації, які повернулись із миротворчих місій ООН», — йдеться в депутатському зверненні.

За словами Ірини Сех, на цей момент в частині не оформлено на штатні посади сімох офіцерів, які виконували миротворчу місію ООН в Демократичній Республіці Конго (дата прибуття в Україну — 29 червня 2014 року), та 42 офіцерів й одного військовослужбовця контрактної служби, які прибули з місії ООН в Республіці Ліберії (7 серпня 2014 року).

«На період відрядження у миротворчу місію військовослужбовців не виключали зі списків особового складу, скорочення штатних посад у військовій частині не проходило. Під час проведення першої черги мобілізації в Україні з 27 березня 2014 року посади військовослужбовців, які перебували в миротворчих місіях, були заміщені військовослужбовцями, призваними з запасу. У військовій частині відпрацьовано план переміщення на штатні посади лише стосовно 24 військовослужбовців льотного складу, щодо решти — 26 військовослужбовців бригади питання не вирішене», — зазначає народний депутат, повідомила прес-служба партії.

Ірина Сех просить міністра оформити військовослужбовців, які прибули з миротворчих місій ООН, на їхні штатні посади як найбільш досвідчених, професійно підготовлених, а військовослужбовців, призваних у військову частину на період мобілізації, вивести у розпорядження відповідних начальників згідно з номенклатурними посадами. Народний депутат вважає, що ці військово-службовці повинні й надалі виконувати свій обов’язок у лавах ЗСУ. Водночас народний депутат просить очільників Міноборони та МВС допомогти розшукати військовослужбовця Володимира Колтуна, 1978 року народження, родом із села Полоничі Буського району, який воював на сході у складі 24-ї механізованої бригади.

«Сім’я учасника антитерористичної операції вважає, що він може перебувати в полоні терористичних організацій ДНР чи ЛНР», — зазначає народний депутат.

 

Вона просить міністрів невідкладно вжити заходів, які допоможуть у встановленні місця перебування та звільненні з полону учасника АТО Володимира Колтуна.