У цьому місті пройшли міжнародні змагання зі стрибків у висоту. Започатковані вони 1994 року й відтоді проводяться щороку. Спочатку це були змагання на приз заслуженого тренера СРСР та України Віталія Лонського. Сім років тому вони отримали статус меморіалу його імені. Віталій Лонський створив власну методику підготовки стрибунів у висоту. Про її ефективність говорить те, що в Бердичеві він виховав чотири майстри міжнародного класу, а кожен третій учень спортивної школи виконував норматив майстра спорту.
А про рівень меморіалу можна судити вже з переліку переможців. Перше місце виборов росіянин Едуард Мальченко — майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Всесвітньої універсіади 2009 року, переможець Кубка Росії. На другому місці майстер спорту міжнародного класу, чемпіон Білорусі і чемпіон Європи серед молоді Андрій Чубса. Бронза у майстра спорту міжнародного класу, чемпіона України Віктора Шаповала.
Порадувала бердичівців їхня землячка Наталія Гапчук — майстер спорту міжнародного класу, чемпіонка України, яка виборола перше місце в суперництві серед жінок.
Організатори змагань отримали від облдержадміністрації сертифікат на спортивне обладнання «Стрибкова яма» вартістю 99 тисяч гривень.