Дві тисячі брацлавських хасидів скористалися послугами Вінницького аеропорту під час прощі на могилу свого духовного вождя рабі Нахмана. Його могила знаходиться в Умані Черкаської області.
З другого по шосте вересня хасиди прибували до Вінниці вісьмома чартерними рейсами з Ізраїлю на літаках двох авіакомпаній — «Роза вітрів» і Міжнародні авіалінії України. «Це найкоротший шлях для прочан, — каже директор Вінницького аеропорту Ярослав Мазурець. — До Умані хасиди також добираються через Київ та Одесу. Звідти відстань набагато довша, ніж з Вінниці. Тому все більше прочан обирають дорогу через наше місто. Принаймні торік їх було менше, ніж цієї осені. Прощу хасиди здійснюють кожного року на початку вересня». За словами директора аеропорту, відкриття таких рейсів стало можливим завдяки угоді, укладеній на початку цього року між Україною та Ізраїлем. У два наступні вихідні, 11—12 вересня, такими ж чартерними рейсами з Вінниці хасиди повернуться на батьківщину.
Культові обряди на честь нового року за іудейським календарем брацлавські хасиди проводять щорічно на могилі свого духовного лідера цадика Нахмана. Збирається при цьому приблизно двадцять тисяч хасидів.