Україна може підтримати ініціативу Німеччини про створення міжнародного незалежного моніторингового центру, який би виявляв можливу цензуру в українських мас-медіа й пропонував методи реагування на такі випадки. Про це заявив народний депутат, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час зустрічі з німецькою делегацією на чолі з депутатом бундестагу Андреасом Шокенхофом.
«Хотілося б, щоб в Україні існували справді незалежні служби, які б давали об’єктивні оцінки того чи того явища. Але, як правило, кожна оцінка — суб’єктивна, бо її формує суб’єкт», — відзначив народний депутат.
Він наголосив, що при створенні такої моніторингової структури передусім має бути дана гарантія, що на цей центр не чинитимуть жодного тиску ті організації, які спонсорують його створення.
«Якщо робити незалежну оцінку й подавати представникам влади пропозиції, як реагувати на випадки цензури, а потім уже за вжитими заходами аналізувати роботу політиків, це прекрасно», — додав Олександр Єфремов.
У свою чергу, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, депутат бундестагу відзначив, що йдеться про створення справді об’єктивного центру. «Немає сумнівів, усе це має бути прозорим і служити одній меті — показати правду. Ми виявляємо велику цікавість до розвитку ситуації у вашій країні. Україна є великою європейською країною, з перспективою членства в Європейському Союзі», — заявив Андреас Шокенхоф.