На Дніпропетровщині припинили діяльність кримінального угруповання, яке упродовж 2007—2010 років здійснювало незаконний демонтаж зрошувальних систем.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС України в області, зловмисники, використовуючи підроблені документи та корумповані зв’язки, демонтували труби, зокрема, у Дніпропетровському, Криничанському, Юр’ївському районах. Потім за допомогою спеціальних механічних приладів знищували на них іржу, обробляли бітумом і за фальшивими документами вивозили на продаж за кордон.
Згідно з попередніми підрахунками, викопано близько 200 труб різного діаметру, збиток, завданий державі, перевищує 200 тисяч гривень. Але це далеко не остаточні цифри. Наразі затримали двох працівників приватних структур із Дніпродзержинська. За фактом порушено кримінальну справу згідно зі ст. 185 ч. 5 КК України («Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою»). Слідство триває.
«Голос України» уже порушував цю тему. Зокрема, у публікації «Нищівний «похід» на меліорацію» (від 13 липня ц. р.). У ній йшлося про те, що з 2003 по 2009 роки на зрошуваних землях, що не переведені в богарні, було демонтовано понад 1,4 тисячі км трубопроводів на площі понад 78 тисяч га. Вже цього року поцупили більше кілометра міжгосподарських трубопроводів, які є державною власністю. Депутати облради у своєму зверненні до Президента України, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голови СБУ ініціювали розгляд цього питання на державному рівні.
Фото надане ГУМВС України в Дніпропетровській області.