Співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали ще одного із учасників вбивства кандидата у народні депутати Миколи Шкрібляка, що було скоєне у 2002 році. Як повідомила Марія Римар з прес-групи управління СБУ в області, завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам було отримано інформацію про перебування підозрюваного на території однієї з іноземних держав. У результаті проведеної спецоперації громадянина М. затримано.

 

Заступника голови Івано-Франківської ОДА, кандидата у депутати Верховної Ради України Миколу Шкрібляка вбили 29 березня 2002 року 18 пострілами у під’їзді власного будинку в центрі Івано-Франківська.

— Слідство встановило, що у злочині брали участь чотири особи, — інформує Марія Римар. — Замовив і організував терористичний акт з метою залякування населення та перемоги на виборах до Верховної Ради інший кандидат у депутати, бізнесмен з районного центру Надвірна Тимчук, відомий у кримінальних колах на прізвисько «Рукавичка». Усвідомлюючи, що законним шляхом не зможе досягти бажаного для себе результату на виборах, Тимчук замислив фізично усунути лідера виборчих перегонів. Для цього підібрав через свого знайомого мешканця Києва Позднякова ще двох виконавців злочину, один з яких прибув до Івано-Франківська з вогнепальною зброєю та набоями до неї. Організатор злочину забезпечив співучасників двома квартирами в Івано-Франківську, придбав автомобіль, засоби зв’язку та заплатив 25 тисяч доларів США.

На даний час Тимчук та Поздняков відбувають довічне ув’язнення. У 2004 році Апеляційний суд Чернівецької області визнав їх винними у злочинах, передбачених ч.3 ст.27 КК України (організація вбивства), ч.5 ст.27 (пособництво у вбивстві) та ч.3 ст.258 (терористичний акт, що призвів до загибелі людини). Для затриманого третього співучасника вбивства громадянина М. Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід — утримання під вартою. Найближчим часом кримінальну справу стосовно нього управління СБУ в області передасть до суду, зазначила Марія Римар. За її словами, поки що на волі поза межами України знаходиться четвертий учасник злочину.