Голова Верховної Ради Володимир Литвин звернувся до представників усіх політичних сил із проханням — не загострювати у стінах парламенту протистояння.

Цей політичний сезон видався доволі непростим та інформаційно насиченим для країни, сказав він під час учорашньої прес-конференції. «Головне — не допустити руйнування парламенту, зберегти дух парламентаризму і бажано його підняти», — наголосив глава парламенту. Він закликав депутатів перевести дискусію у площину нормального конструктивного діалогу.
Володимир Литвин поінформував, що сьогодні під стінами парламенту може відбутися акція протесту прихильників опозиції. Водночас про подібні заходи з боку коаліції не йшлося. «Якщо основна мета цих заходів — боротися проти чинної влади, про це слід сказати», — зазначив він. Турбота ж про людей потребує спокійного діалогу.
Голова Верховної Ради повідомив, що негативно ставиться до пропозиції відкликати Сергія Терьохіна з посади голови Комітету з питань податкової та митної політики, бо це посилить протистояння. Натомість вирішення цього питання треба шукати всередині самого комітету, сказав Володимир Литвин. «На моє переконання, особливо у такий комітет не можна вплітати політику, — сказав Володимир Литвин. — Те, що зараз відбувається, це намагання поставити один одного на місце, наголосив він. Опозиція хоче поставити владу на місце, а влада відповідним чином намагається вказати на місце опозиції. Я вважаю, що це шлях тупиковий».
Спілкуючись із журналістами, Володимир Литвин відкинув можливість розпуску парламенту, аргументувавши це тим, що від добра добра не шукають. Натомість він висловив сподівання, що цьогоріч чи не вперше наш парламент спроможеться ухвалити бюджет на наступний рік, як і визначено законом, до початку грудня. Щоправда, він припустив: невеличка затримка може виникнути, якщо скасують голосування бюджетного документа в першому читанні і почнуть процедуру розгляду цього документа з чистого аркуша. Згідно з ухваленим раніше у парламенті рішенням кошторис країни на наступний рік має спиратися саме на новий кодекс.
Вл. інф.