Чи не найбільш резонансною темою на вчорашній погоджувальній раді стало запровадження мораторію на підвищення цін і тарифів. Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко наголошував, що його політична сила наполягатиме, аби цю проблему розглянули в сесійній залі вже сьогодні. 
Так само опозиційні депутати хочуть повернутися до теми підвищення пенсійного віку для жінок. Обидва питання стосуються передусім жителів сільської місцевості, звернув увагу Іван Кириленко. Водночас цим людям і без цього несолодко живеться. БЮТ також акцентуватиме увагу на запровадженні податкових канікул для малого бізнесу. На думку керівника парламентської фракції, це положення варто передбачити в Податковому кодексі. Всі ці питання бютівці вважають за необхідне розглянути сьогодні. Натомість Голова Верховної Ради Володимир Литвин запропонував поставити їх на голосування. Якщо депутати не дадуть за них потрібної кількості голосів, питання розглядатимуть у середу, як і значиться у порядку денному. Якщо у вівторок вимоги опозиції проігнорують, наголосив Іван Кириленко, його колеги по фракції блокуватимуть трибуну. А під стінами Верховної Ради розпочнеться акція протесту.
Інший опозиціонер, лідер фракції «НУ-НС» Микола Мартиненко, звернув увагу керівництва Верховної Ради на те, що в порядок денний на поточний тиждень не потрапив жодний документ, поданий «НУ—НС». Основна причина в тому, що профільні комітети ігнорують документи й не поспішають розглядати їх на своїх засіданнях.
Очільник Партії регіонів Олександр Єфремов наголосив на тому, що уряд, долучивши громадськість до обговорення Податкового кодексу, вдався до якісно нового кроку в роботі над документом. Відтак він запропонував уже сьогодні заслухати інформацію від представників Кабміну про те, яких досягнуто напрацювань, а після цього визначитися, що далі робити з кодексом. Олександр Єфремов наголосив, що документ, імовірно, назвуть «непопулярним». «Однак ми в парламенті не для того, аби займатися популізмом», — сказав народний депутат. Він також підкреслив, що запровадження мораторію на підвищення цін поки не на часі, бо жодні тарифи ще не зросли, а перебувають наразі лише на стадії обговорення. Однак на забороні збільшувати вартість товарів і послуг наголошував і лідер українських комуністів Петро Симоненко.
Олександр Єфремов нагадав, що очікує розгляду в другому читанні проект закону про Державний реєстр виборців. Однак перший заступник глави парламенту Адам Мартинюк наголосив, що цього тижня згідно з Регламентом його неможливо буде розглянути.
Також цього тижня депутати мають намір розглянути низку важливих документів. Так, завтра, окрім урядової інформації про роботу над Податковим кодексом, парламентарії планують обговорити проект закону про культуру, зміни до закону про органи самоорганізації населення та до деяких законодавчих актів щодо гуманізації кримінального законодавства. В середу серед інших проектів, запропонованих опозицією, стоять постанови про відзначення пам’ятних дат. Приміром, 100-річчя Катерини Білокур, 170-річчя Михайла Старицького, 440-річчя від дня народження гетьмана Петра Сагайдачного. У четвер голосуватимуть за проведення парламентських слухань. Так, у листопаді можуть заслухати інформацію про сучасне становище суспільної моралі та про дотримання прав людини в діяльності органів внутрішніх справ. У грудні звернуться до теми про розбудову інформаційного суспільства в інтересах покращення якості життя тощо. Цього дня парламентарії розглянуть також постанову про відкликання Сергія Терьохіна з посади голови Комітету з питань податкової та митної політики. І низку документів у другому читанні. В четвер традиційно обиратимуть та звільнятимуть суддів. А на п’ятницю заплановано годину запитань до уряду і звіт тимчасових слідчих комісій.
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.