Футбол. Євро—2011 (U-21). Кваліфікація. Група 8. Словенія—Бельгія. 2:2 (Михалич, 63, п., Сукич, 81 — Мупунга, 45, Декеві, 60).
Україна—Франція. 2:2. Голи: Бутко, 54, Ракицький, 58 (п), Бакар, 62, Рів’єр, 74.
Україна: Каниболоцький, Бутко, Селін, Ракицький, Степаненко, Зозуля, Ярмоленко (Лисенко, 90), Кривцов, Чеснаков (Віценець, 72), Гармаш, Коноплянка (Морозюк, 90+3). Тренер — Павло Яковенко.
Франція: Карассо, Коршья, Теофіле-Катерін, Янга-Мбіва, Мангала, Капйо, Рів’єр, Гоналон (Марк’ю, 62), Модест (Б’ябіані, 63), Бакар (Кітамбала, 79), Табанью. Тренер — Ерік Момбаерт.
Київ. «Оболонь-арена». 3 000 глядачів. 14 градусів.
«Молодіжна збірна України має хороших виконавців і непогано вкомплектована, — сказав після поєдинку тренер французької «молодіжки» Ерік Момбаерт. — Матч був дуже важливий. Українці показали себе дорослою, серйозною командою. Тому маємо такий підсумок цієї гри. Ми зробили заміни, ризикнули, і таки досягли нічиєї. Але було помітно, що нашій команді не вистачало досвіду».
За словами тренера, його команда поступається добором гравців. А от Україна має добрих виконавців...
Звичайно, наша команда дуже хотіла перемогти французів. І була близька до здійснення мети. Адже одразу після перерви велику ігрову перевагу вона перетворила на матеріальну. І досягла цього успіху насамперед завдяки індивідуальній майстерності окремих футболістів. У першому випадку тривалий рейд здійснив Богдан Бутко з луцької «Волині», котрий був одним із найкращих у складі господарів. І коли на ньому висіло кілька опонентів, він устояв на ногах і пробив сильно та влучно.
Потім настирність і техніку продемонстрував київський динамівець Роман Зозуля, котрий фінтами обіграв оборонців гостей і вийшов на зручну для удару позицію. Але його збили. Пенальті майстерно реалізував Ярослав Ракицький із донецького «Шахтаря».
Для суперника українців цей матч також багато важив. То була остання надія французів вирватись на першу позицію. І вони навіть зрівняли рахунок. На більше їм забракло сил.
Отже, українці набрали 15 очок, стільки і в бельгійців (вони вже завершили турнір), у французів на три менше. Навіть за умови поразки від словенців у заключному матчі на «Оболонь-арені» сьогодні (початок о 18.00), наша команда матиме перевагу в особистих зустрічах із суперниками. Тому вже можна привітати збірну України з перемогою в групі та путівкою до плей-оф.