Футбол. Євро-2012. Відбірний етап. 1-й тур. 2—3 вересня.
Група А. Бельгія—Німеччина. 0:1. Казахстан—Туреччина. 0:3. Група В. Андорра—Росія. 0:2. Словаччина—Македонія. 1:0. Вірменія—Ірландія. 0:1. Група С. Естонія—Фарери. 2:1 (11 серпня). Естонія—Італія. 1:2. Фарери—Сербія. 0:3. Група D. Франція—Білорусь. 0:1. Румунія—Албанія. 1:1. Люксембург—Боснія. 0:3. Група E. Швеція—Угорщина. 2:0. Молдова—Фінляндія. 2:0. Сан-Марино—Нідерланди. 0:5. Група F. Латвія—Хорватія. 0:3. Греція—Грузія. 1:1. Група G. Англія—Болгарія. 4:0. Чорногорія—Уельс. 1:0. Група H. Португалія—Кіпр. 4:4. Ісландія—Норвегія. 1:2. Група І. Ліхтенштейн—Іспанія. 0:4. Литва—Шотландія. 0:0.
Найгучніша сенсація сталася в Сен-Дені, передмісті Парижа, де збірна Франції приймала білорусів. Від господарів уболівальники чекали моментального прогресу після призначення на посаду тренера «гальських півнів» Лорана Блана. Але нічого вони не вдіяли проти згуртованого колективу Бернда Штанге, мінімально поступившись команді Білорусі. Отже, білорусів жодним чином не можна скидати з рахунку в боротьбі за вихід до фінального турніру в Україні і Польщі.
Доля зустрічі вирішилася за п’ять хвилин до фінального свистка. Гліб-молодший здійснив сміливий слаломний похід крізь оборонні лави французів, котрі самі більше думали про те, як би скоріше кинутись уперед, і бездоганно виклав м’яча під удар Кисляку. Той, як відомо, володіє відмінним ударом.
А найвеселішим був матч у Португалії, де суперники набили аж вісім м’ячів на двох. Однак такий ніби й мирний результат за своєю сенсаційністю цілком може зрівнятися з перемогою збірної Білорусі над Францією, про що ми вели мову вище. Адже португальці приймали всього лише Кіпр, а не якого-небудь гранда європейського футболу. І ці скромні кіпріоти примудрилися цілих чотири рази влучити в їхні ворота.