Футбол. Контрольний матч національних збірних. 3 вересня.

Україна — Молдова. 1:0. Гол: Безус, 63.

Україна: П’ятов, Федецький, Кучер, Ракицький, Шевчук (Макаренко, 46), Гусєв (Морозюк, 75), Тимощук (Ковальчук, 27), Степаненко, Едмар (Безус, 46), Зозуля (Гладкий, 64), Ярмоленко (Громов, 46). Тренер — Михайло Фоменко.

Молдова: Чебану (Намашко, 82), Раку (Врємя, 84), Армаш, Єпуряну, Посмак, Головатенко, Георгієв (Чеботару, 66), Олександр Антонюк (Максим Антонюк, 66), Іоніце, Дєдов (Алєксєєв, 79), Сидоренко (Калінков, 90+1). Тренер — Іон Карас.

Рефері — Іштван Ковач (Румунія).

Київ. НСК «Олімпійський». 15 000 глядачів. 24 градуси.

Перед початком зустрічі учасники матчу і глядачі хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, котрі загинули в боях за свободу і незалежність нашої Вітчизни, та жертв агресорів.

Якщо про саму гру сказати коротко, то одна команда весь час гостро атакувала, а друга захищалася великими силами, інколи вдаючись до контрдій. А ось такі оцінки дали тренери суперників.

Іон Карас:

— Цей матч нам багато дав. У вас, звичайно, більший вибір гравців. Тому, можливо, відсутність деяких виконавців не так сильно вплинула на малюнок гри. Збірна України закономірно перемогла. І контроль м’яча у неї був кращий, і небезпечні моменти виникали біля наших воріт. Та ми сподіваємося, що цей матч стане в пригоді і нам.

За словами Іона Караса, нашу збірну він вважає фаворитом групи у боротьбі за путівку до фінальної частини Євро-2016.

Михайло Фоменко:

— Не можна казати, що ми зіграли поєдинок, створивши лише два моменти й забивши один гол. Навпаки, наші футболісти організували багато голевих моментів. Інша річ — реалізація була не на належному рівні. Ви ж бачили, що ми викликали багато нових гравців. Потрібно було з ними познайомитися й подивитися на них на полі. Ми отримали інформацію, котрою скористаємося, готуючись до відбірної зустрічі зі Словаччиною.

Ми недорахувалися п’ятьох футболістів. Ще й Тимощук зазнав травми. Доведеться з’ясовувати, чи дозволить ушкодження йому готуватися далі.

Новачки розуміли, за яку команду вони грають, тож дякуємо їм. Треба було звикнути один до одного, зрозуміти ті принципи, які ми їм пропонуємо. Продовжимо готуватися. Відомо, що контрольна зустріч — це допоміжна подія, а відбірний матч — то зовсім інше наповнення, незрівнянно вища відповідальність.

— Який тайм вам сподобався більше?

— Я б не порівнював. Адже ті футболісти, що починали матч, вже не вперше грали разом. Головне, що всі виконавці, які вийшли на поле, продемонстрували величезне бажання виступати в національній збірній. А мірило їхньої майстерності — стабільність.

Роман Безус (ліворуч) — автор единого гола в матчі.

Фото з сайту Чемпіон.