Луганщина продовжує працювати над проектом утилізації звалювального й шахтного метану в співробітництві із Програмою розвитку ООН. Реалізацію проекту розпочато в області ще у 2007 році. На зустрічі першого заступника голови Луганської облради Євгена Харіна з Постійним представником ООН в Україні Адамом Олів’є йшлося про утилізацію шахтного метану, що супроводжує вугільні виробки.
Проблема ця дуже актуальна для Луганщини. Область може багаторазово повторити досвід донецької шахти ім. Засядька, де діє даний проект, оскільки її шахти відомі значною кількістю вмісту супутнього метану. Адам Олів’є зізнався, що в ПРООН не знайдеться коштів для роботи такого масштабу, і звернув увагу на світовий ринок, де існує велика конкуренція серед бажаючих зайнятися цим.
При спільному фінансуванні, вважає Євген Харін, можна вирішити проблеми регіону в контексті глобальних міжнародних проблем, таких як збереження навколишнього середовища. Зокрема, на програму утилізації звалювального метану облрада виділила 1,5 млн. грн., а ПРООН — 300 тис. дол. Крім того, 5 млн. грн. спрямовано через обласний фонд захисту навколишнього середовища на моніторинг полігонів побутових відходів в області та спорудження захисного екрана й рекультивацію найбільшого з них — Луганського.