Печальну серію резонансних затримань високопосадовців продовжила Полтавщина. Правоохоронці «пов’язали» міського голову Карлівки Сергія Яковенка. До речі, ця справа чомусь напрочуд таємнича. Навіть у центрі громадських зв’язків УМВС України в Полтавській області її не взялися коментувати, оскільки, мовляв, затримання проводили працівники київського УБОЗу та Генеральної прокуратури.
Відреагував на гучну подію поки що лише провід Полтавської обласної організації Української народної партії, який ухвалив заяву, що певним чином проливає світло на справу. «У м. Карлівці невідомими представниками правоохоронних органів затримано міського голову Карлівки, голову міської організації Української народної партії Сергія Яковенка. Аналіз інформації про цей інцидент, яка надходить з різних джерел, у т. ч. від правоохоронців, дає підставу зробити припущення про замовний, провокаційний і політичний характер подій. Сергій Яковенко — справжній лідер карлівської громади, порядна, чесна й сильна людина, відданий, ідейний член партії. Він — кандидат номер один на повторне обрання міським головою Карлівки. Звісно, це не може подобатись політичним аутсайдерам, які вдаються до найбрудніших методів боротьби. Скидається на те, що саме це і відбувається в Карлівці», — зазначається у заяві.
Однопартійці вимагають від правоохоронних органів законності і об’єктивного розслідування справи. Чого, власне, чекають і всі карлівчани, шоковані цією подією.
Полтавська область.