Опозиція подала близько 170 нових законодавчих ініціатив для розгляду на сьомій сесії. Про це вчора на засіданні опозиційного уряду повідомив його голова, народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.
«На питання, які пов’язані з ініціативами Президента, уряду, та соціального захисту населення, реагуватимемо першочергово, — підкреслив парламентарій. — Тому ми пропонуємо перелік законів, які є відповіддю на ці ініціативи, а саме диференційований підхід до різних верств населення та до найменш захищених громадян».
Зокрема, за його словами, це законопроекти про заборону вилучення житла у громадян через заборгованість у сплаті за житлово-комунальні послуги; про мораторій на підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті в побуті природний газ і електроенергію у 2010—2011 роках; про деякі питання у зв’язку з рішеннями арбітражного інституту Стокгольмської торгової палати у справі НАК «Нафтогаз України» проти ЗАТ «Росукренерго»; про встановлення мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок та введення податкових канікул для малого бізнесу.
Лідер всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Олександр Турчинов підкреслив, що законодавчі акти, які вноситимуться, будуть присвячені захисту громадян від економічної кризи, згортанню соціальних гарантій тощо. «Сподіваюсь, що діяльність опозиційного уряду буде спрямована саме на вирішення цих проблем, — зазначив він. — Ми реально оцінюємо політичну ситуацію в парламенті і розуміємо, наскільки складно буде приймати такі необхідні законопроекти».
Інші фото з цієї події шукайте у фотомагазині на сайті ww.golos.com.ua.