Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 13 травня 2010 року №2180-VІ «Про проведення парламентських слухань на тему: «Економічні реформи: реальність та очікування українського бізнесу» 22 вересня поточного року о 15-00 відбудуться зазначені парламентські слухання.
На слуханнях передбачається обговорити важливі питання розвитку бізнесу та підтримки підприємництва. Орієнтовний перелік питань порядку денного парламентських слухань додається (додаток № 1).
До участі в цьому заході запрошено народних депутатів України, відповідальних працівників міністерств і відомств, представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємців, бізнесменів, експертів, представників громадських організацій та засобів масової інформації.
Парламентські слухання відбудуться у залі засідань Верховної Ради України за адресою: вул. Грушевського, 5 (вхід через перший під’їзд). Початок реєстрації учасників слухань о 14-00.
Додаток
Орієнтовний перелік питань порядку денного парламентських слухань на тему: 
«Економічні реформи: реальність та очікування українського бізнесу»
(22 вересня 2010 року)
1. Основні напрями розвитку бізнесу та підтримки підприємництва, визначені Президентом України та заходи уряду щодо їх впровадження.
2. Здійснення організації і контролю виконання вимог законодавства у сфері підприємництва і регуляторної політики органами виконавчої влади та забезпечення відповідальності за їх порушення.
3. Заходи уряду щодо скорочення видів діяльності та робіт, що підлягають ліцензуванню.
4. Здійснення урядом заходів щодо вдосконалення дозвільної системи, введення декларативного принципу, мовчазної згоди, спрощення процедури започаткування та виходу з бізнесу.
5. Реформування системи державного нагляду і контролю як важливого елементу розвитку підприємницької діяльності.
6. Заходи уряду щодо реформування системи технічного регулювання, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу в Україні.
7. Пріоритети реформування податкового законодавства. Удосконалення механізму митних процедур.
8. Створення привабливих умов для залучення інвестицій у розвиток підприємництва (запровадження державно-приватного партнерства, створення інноваційних центрів, технопарків та спеціальних режимів залучення інвестицій на окремих територіях тощо).
9. Заходи щодо поліпшення фінансово-кредитної політики з підтримки бізнесу.
10. Запровадження системи заходів урядом щодо запобігання «рейдерству». Пропозиції щодо подальшого реформування законодавства з метою подолання згаданого явища в Україні.
11. Пропозиції щодо рекомендацій зазначених парламентських слухань.