Наступного тижня розпочинається новий політичний сезон. Своєрідною розминкою перед його стартом стала позачергова сесія Верховної Ради. Її скликали за пропозицією Президента Віктора Януковича, який пропонував дещо змінити правила гри майбутніх місцевих перегонів. Зокрема, дозволити взяти участь у них тим партіям, місцеві осередки яких було зареєстровано менш як за 365 днів до виборів. Іще одна зміна стосувалася формування територіальних виборчих комісій.
Одні оглядачі пояснювали такий перебіг подій тиском європейців на главу держави, інші — падінням рейтингу Партії регіонів на 14 відсотків. Отож самотужки перемогти опозиційну «Батьківщину» у багатьох областях у регіоналів не було шансів. З другого боку, поза грою залишалися й інші опоненти тимошенківців — партії «Сильна Україна» та «Фронт змін», які можуть добряче попсувати нерви представникам БЮТ. Отож, мовляв, ці обставини змусили Віктора Януковича і Партію регіонів піти на поступки прихованим партнерам, попри невдоволення інших учасників правлячої коаліції. 
Автор, щоправда, схильний погодитися з другою думкою експертів, аніж з першою. 
Робочий візит до Німеччини Віктора Януковича засвідчив: погоджуючись з думкою про необхідність розвитку демократії і свободи слова, він не дуже дослухається до закликів звільнити з посади Голови СБУ Валерія Хорошковського, якого вважають медіамагнатом. Мовляв, він не тільки контролює телевізійний холдинг, до складу якого входить канал «Інтер», а й контролює Національну раду з питань телебачення і радіомовлення, а, як член Вищої ради юстиції, має вплив і на суди. Саме так розцінюють рішення Апеляційного суду Києва, який підтвердив правомірність рішення районного суду про позбавлення частот телеканалів, зокрема ТВі та «5 канал».
До речі, народний депутат Тарас Чорновіл з Партії регіонів уже звернувся із закликом до європейців заборонити Валерію Хорошковському в’їзд до країн Шенгенської зони.
Цього тижня стався ще один скандал, пов’язаний із СБУ. Компанія «Інтертелеком» звинуватила спецслужбу в незаконній вимозі встановити обладнання для прослуховування телефонів мобільного зв’язку. У відповідь силовики провели обшук в одеському офісі компанії й відкрили кримінальну справу за фактами контрабанди. Унаслідок розголосу з’ясувалося, що СБУ може прослуховувати мобільні телефони абонентів майже всіх операторів мобільного зв’язку. Щоправда, й ті, й ті стверджують в унісон: лише за рішенням суду. Хотілося б вірити, але...
Продовжується і «полювання на відьом». Колишнього міністра економіки Богдана Данилишина оголошено в міжнародний розшук, а журналіста, який узяв у нього інтерв’ю по телефону, викликали на допит до Генеральної прокуратури. Окрім того, порушено кримінальну справу проти колишнього заступника міністра транспорту — глави Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидова, який свого часу очолював компанію «ЄЕСУ-Авіа».
Водночас загроза відставки нависла і над віце-прем’єром Сергієм Тігіпком. У п’ятницю про це повідомив народний депутат, перший секретар Донецького обкому КПУ Микола Кравченко. 7 вересня комуністи на засіданні своєї фракції вирішать, в якій формі вони вимагатимуть усунути Тігіпка з посади. Головне звинувачення — кепсько підготовлений проект Податкового кодексу.