За два дні на Полтавщині співробітники міліції арештували п’ятьох осіб, причетних до вбивства очільника Кременчука Олега Бабаєва. Щодо названого замовника одразу засумнівалися незаангажовані спостерігачі. Адже йдеться про тамтешнього правозахисника, котрий очолював одну з громадських антикорупційних організацій і досить жорстко критикував керівництво наддніпрянського міста на чолі з Олегом Бабаєвим.

І, найголовніше, де міг узяти правозахисник 70 тисяч доларів для виплати «гонорару» вбивцям? За таких обставин у місті, звісно, з’явилися чутки про затримання цапа-відбувайла. Однак правоохоронці «не для преси» говорили про достатність доказової бази. При цьому визнавали, що затриманий правозахисник, найвірогідніше, був таки не замовником, а лише посередником.

А вчора вранці у рамках розслідування справи співробітники міліції затримали відомого місцевого бізнесмена, засновника найвпливовішої у Кременчуці приватної телерадіокомпанії. Зазначимо, що протягом багатьох місяців між згаданим власником ТРК і міським головою тривала справжня «війна». Після того як в ефірі та на шпальтах підконтрольної бізнесмену газети почали нищівно критикувати Олега Бабаєва, керівник міста звинуватив її фундатора у незаконній приватизації потужного медійного ресурсу і зажадав його повернення у комунальну власність. Тож було ухвалено відповідні рішення міськвиконкому, тривалими стали судові процеси з цього приводу, які завершувалися не на користь власника ТРК. Тільки після Революції гідності вищі судові інстанції визнали неправомірними спроби міської влади Кременчука фактично відібрати телерадіокомпанію у приватної особи.

Водночас офіційного повідомлення від правоохоронних органів про затримання ймовірного замовника чи замовників убивства Олега Бабаєва на час, коли верстався номер, не було.

Полтавська область.