Біля міста Броди на трасі Київ—Чоп сотні жителів зустрічали воїнів 80-ї аеромобільної бригади, які повернулися додому після боїв на сході. «Герої! Слава Україні!» — такими словами вітали і висловлювали подяку десантникам за виконаний перед Батьківщиною обов’язок.

На дорогу вийшли голова Бродівської районної ради Ольга Шайдулліна, студенти та викладачі педагогічного коледжу, депутати місцевих рад. Серед воїнів був житель села Голубиця Бродівського району Андрій Курдибан, поява якого викликала бурхливу реакцію земляків — вони не могли приховати своїх емоцій.

«Дякуємо вам, що нас захищали, що повернулися живими», — сказала Ольга Шайдулліна.

146 воїнів 80-ї аеромобільної бригади, які приїхали у відпустку, ще зустрічали на дорозі біля Буська та села Великосілки Кам’янко-Бузького району. Вони тривалий час тримали оборону Луганського аеропорту.

«Громади зустрічали наших героїв, як належить, щоб вони відчули, як ми цінуємо їхній подвиг, як любимо й чекаємо їх», — розповіла народний депутат України Ірина Сех.

Разом із іншими воїнами додому повернувся Тарас Личко — депутат Сокальської районної ради від ВО «Свобода», який відправився на схід ще на початку антитерористичної операції. Він обороняв Луганський аеропорт, у певний період з ним не було зв’язку, тож усі дуже непокоїлися. Однак, дякувати Богу, він повернувся.

Львівська область.

На знімку: воїнів 80-ї аеромобільної бригади зустрічають на території Бродівського району.

Фото Лесі ФЕДІВ.