На реконструкцію Дніпропетровської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернату для глухих дітей з обласного бюджету було виділено 17 млн. грн. Тепер це один з найкращих в Україні центрів для навчання і розвитку дітей з особливими потребами, зазначив голова ОДА Олександр Вілкул, вітаючи педагогів і учнів з новосіллям.
Тут живуть і навчаються 150 інвалідів з дитинства третьої групи з діагнозом «нейросенсорна глухота». Тепер вони мають прекрасно оснащені класи та спеціальні кабінети для роботи із слухо-зоро-вібраційного сприймання, адаптації, індивідуальної роботи, ритміки, бібліотеку і актову залу. А комфорт у побуті забезпечують спальні, душові кімнати, їдальня, медичний блок.
Олександр Вілкул подарував звукопідсилювальну апаратуру колективного використання, мультимедійний пристрій, дитячу спортивну форму та 12 ноутбуків. Усі першокласники отримали шкільні портфелі з канцелярським приладдям. А ще — диск із мультфільмом, що супроводжується сурдоперекладом. Це перший зразок, аналогів якому в Україні немає.