Школа повинна готувати дітей до самостійного життя, давати навички і знання, які допоможуть їм реалізувати себе. Про це заявив голова партії «Сильна Україна» Сергій Тігіпко під час відвідування Київського інтернату для сліпих дітей і дітей зі слабким зором, якому до нового навчального року партія допомогла відремонтувати спальний поверх корпусу. За словами політика, таким навчальним закладам, як цей інтернат, потрібна особлива підтримка з боку держави і просто небайдужих людей. «Тут неймовірно талановиті діти. Багато вихованців цієї школи стали студентами провідних вишів країни. Крім того, дітям допомагають освоїти професії масажиста, оператора комп’ютерного набору. Це величезний крок вперед. На найближчий час ми домовилися, що допоможемо з обладнанням для підготовки операторів кол-центрів», — повідомив Сергій Тігіпко.
На думку політика, освіті в цілому сьогодні необхідні кардинальні зміни. «У програмі нашої партії реформа освіти — пріоритетний напрям. Насамперед, ми повинні думати про матеріальне забезпечення педагога, щоб талановиті люди йшли працювати в школу. Професії вчителя необхідно повернути престиж», — підкреслив Тігіпко.
Він також зазначив, що навчальним закладам, зокрема, вишам, необхідно дозволити самостійно заробляти і розпоряджатися отриманими коштами.
«Вищій освіті необхідна максимальна самостійність. Потрібно прибрати адміністративні обмеження. По-іншому ми не зможемо підтримати гідний рівень оплати викладача, не зможемо забезпечити необхідну технічну базу вищих навчальних закладів», — відзначив голова «Сильної України».
Тігіпко також додав, що вчителеві треба дозволити творчо працювати, а не завантажувати його підготовкою звітів.