У п’ятницю Кабінет Міністрів представить «компромісний» і «оптимальний» варіант Податкового кодексу. Про це повідомив Микола Азаров на вчорашньому засіданні уряду. За його словами, «ідеологія кодексу досить проста: платитимуть усі в рівних умовах, але менші податки». Власне, найбільші податки — на багатство та споживання, а мінімальні — на інноваційний розвиток вітчизняної економіки.

М. Азаров назвав проект інноваційним документом. Серед інновацій, зокрема, зменшення ставки податку на прибуток до 19 відсотків, нульова ставка податку на прибуток протягом п’яти років для галузей, яким держава надає пріоритет. Приміром, для легкої промисловості та малого бізнесу. 

«Це навіть не капітальний ремонт податкової системи, це «креслення» абсолютно нової системи, яка стимулюватиме прискорений розвиток України, забезпечить вигідну «гавань» для інвестицій з усього світу. Це стабільні правила роботи на багато років уперед», — наголосив прем’єр.

Як повідомила прес-служба Кабміну, на засіданні йшлося також і про ажіотаж навколо продуктів харчування. Наразі Прем’єр-міністр запевнив: уряд з ним упорається. Відтак, звернувся до вітчизняних виробників продуктів харчування з проханням витягати з-під поли товар. «Найближчим часом, якщо буде необхідно, уряд закупить достатню кількість круп або інших продуктів, щоб швидко погасити ажіотаж. Тож хочу запитати у тих виробників, які зараз притримують товар: що ви тоді робитимете з цим товаром?», — сказав М. Азаров. Глава уряду запевнив: урожаю поточного року, разом із перехідними запасами, більш ніж достатньо для забезпечення річної потреби населення.

Крім того, прем’єр повідомив, що уряд скасував заборону на відкриття мисливського сезону. Також він наголосив, що «місцева влада, з огляду на конкретні обставини забезпечення пожежної безпеки, все ж може встановлювати обмеження».