У супермаркетах Тернопільщини цього року було виявлено 1 тисячу 229 кілограмів неякісних продуктів харчування. Про це під час прес-конференції повідомив головний державний санітарний лікар області Степан Дністрян.
За результатами перевірок 17 супермаркетів обласного центру за торгівлю простроченими м’ясними й молочними продуктами харчування та інші порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 52 особи. Крім того, було застосовано фінансові санкції, винесено 
6 постанов про заборону торгівлі та закриття об’єктів, усунено від роботи 258 осіб, які не мали медичних карток.
Лише цього тижня в торговельних закладах області виявлено неякісних продуктів на 4 тисячі гривень. За цей період перевірили 202 об’єкти торгівлі, на 53 із них грубо порушувалося санітарне законодавство.
Зокрема, в Бережанах магазин торгував простроченими ковбасними виробами. У Заліщиках і Ланівцях продавці зберігали швидко- псувні продукти без холодильника. В одному із сіл Борщівського району продавали молочні продукти, термін реалізації яких давно сплив, у Бучачі в семи точках реалізовували продукти — зокрема м’ясні та рибні — невідомого походження, без будь-яких документів. Така само ситуація в Гусятині, Зборові, Кременці й Підгайцях, повідомляє УНІАН.