З цікавою пропозицією до учасників майбутніх виборчих перегонів у Світловодському регіоні виступило місцеве громадське об’єднання любителів бігу, яким керує Олександр Форостяний. Політичним партіям, чиї представники балотуватимуться у депутати міської чи районної ради, пропонують взяти участь у відповідних територіальних спартакіадах, щоб продемонструвати свою відданість фізичній культурі та спорту. Мета, яку ставлять ініціатори, безумовно, благородна — пропаганда здорового способу життя через залучення до публічного спортивного заходу найактивніших людей міста та району.
До складу команд з різноманітних видів спорту можуть входити як самі кандидати у депутати, так і жителі відповідних територій, котрі погодяться їх підтримувати. Виборчим штабам уже направлено листи-запрошення та проект положення про спартакіаду, який з урахуванням можливих доповнень і пропозицій планується затвердити на нараді представників команд-учасниць 11 вересня, коли відзначатиметься День фізичної культури і спорту. А самі змагання передбачається провести з середини вересня до середини жовтня. Їх перебіг оперативно висвітлюватиметься у місцевих засобах масової інформації.
Організатори спартакіади сподіваються, що її майбутні учасники не тільки продемонструють свої спортивні здібності та підтвердять, що у здоровому тілі — здоровий дух, а й допоможуть упорядкувати спортивні майданчики у мікрорайонах міста та місця масового відпочинку жителів Світловодська.
 
Кіровоградська область.