Учора вулицями міста почав курсувати екскурсійний трамвай. Першими його пасажирами стали учні Вінницької загальноосвітньої школи №26. Під час поїздки вони дізналися про історію та цікаві легенди рідного міста з вуст... стюардес. Дівчата, одягнені у форму, що нагадує одяг стюардес, перед тим, як працювати екскурсоводами, пройшли конкурсний відбір, організований міською владою. У затишному вагоні швейцарського виробництва — 35 місць, встановлено столики, відеозображення на моніторах доповнює розповідь екскурсоводів.
— Для цього трамваю маршрут не визначений, — каже головний інженер Вінницького трамвайно-тролейбусного підприємства Михайло Луценко. — Він може курсувати по кожному з шести маршрутів, що діють у місті. Все залежатиме від екскурсантів, їхнього замовлення. Так само не обмежується час подорожі. Щоправда, це позначиться на ціні.
Середня вартість групової екскурсійної поїздки становитиме двісті гривень. Екскурсантів обслуговуватиме вагоновожатий із 19-річним стажем роботи Юрій Нечипурук, який перед першим рейсом отримав символічний ключ від екскурсійного вагона. Сам вагон легко впізнати за яскраво-салатовим кольором. Стюардеси, перед тим, як вирушити у подорож, у присутності екскурсантів склали присягу, пообіцяли дарувати тільки цікаві історії, гарний настрій і, звичайно, чарівні посмішки.