Вартість однієї поїздки в київських маршрутках може значно подорожчати. Зараз дорога на роботу коштує киянам від 1,75 до 2,5 грн. Ініціаторами підвищення вартості виступають столичні перевізники-роботодавці, які вже звернулися до міськадміністрації з відповідною пропозицією. Щоправда, з остаточними розцінками вони поки що не визначилися. 

«Вартість буде залежати, в першу чергу, від довжини маршруту. А також виходити з економічної складової: вартості пального, запчастин, зарплати водіїв і т. п.», — заявив учора на прес-конференції голова київської міської організації роботодавців-перевізників «Столиця» Валерій Липецький. За його словами, якщо не підвищувати вартість проїзду і не ремонтувати машини, ті остаточно розваляться і киянам доведеться ходити пішки. «За останні два роки рухомий склад практично не оновлювався, а ті маршрутки, що є, латають, аби тільки виходити на маршрут і працювати», — додав він.

Міська влада про можливе подорожчання ані чутки не чула. Мовляв, до них із подібними пропозиціями поки що ніхто не звертався. «Якщо будуть відповідні заяви від приватних перевізників — ми детально вивчимо питання, але це ще не означає, що їхнє прохання буде задоволено», — заявив днями заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.
Кияни ж платити більше за маршрутки не готові. «Нехай краще підвищать культуру своїх водіїв, які несуться стрімголов, боячись спізнитися на останній рейс до раю, і водночас грубіянять пасажирам», — обурюється вчитель молодших класів Наталя. «Нічого не залишиться, як рити підкопи до метро і їздити за дві гривні», — жартує студент Олександр.
Влада заспокоює, що в разі подорожчання проїзду в маршрутках, на лінії пустять додаткові автобуси й тролейбуси, ціна талонів у яких не зміниться.