Заяви опозиційних депутатів про те, що нібито керівники якихось медіа примусово вступають у Партію регіонів — безпідставні. Про це заявив народний депутат Володимир Ландік.
«Мені як голові підкомітету з питань вільного доступу громадян до інформації та контролю за діяльністю органів державної влади в інформаційному просторі парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації факти утиску чи погроз керівникам телерадіокомпаній невідомі. Як правило, якщо трапляються подібні випадки, всі постраждалі від свавілля державних діячів завжди звертаються до нашого комітету, і ми розглядаємо всі випадки щодо працівників медіа незалежно від їхніх політичних уподобань» , — заявив депутат.
А висловлювання про тиск, за його словами, не мають під собою реальної основи, і скоріше видаються бажанням ще раз звинуватити владу в усіх гріхах з метою звернути на себе увагу напередодні місцевих виборів.
Вступ до лав будь-яких партій — це справа добровільна, наголосив депутат. А звільняти керівника державної місцевої телерадіоорганізації має право тільки Держкомітет з питань телебачення і радіомовлення, з яким вони працюють на контрактній основі. Керівників приватних телерадіокомпаній, зауважив політик, як правило, визначають власники або трудові колективи, котрі є суб’єктами самостійної господарської діяльності.
«Ми живемо в демократичній країні, поважаємо закони і діємо в рамках чинного законодавства. Діяльність телерадіоорганізації регулюється Законом «Про телебачення і радіомовлення», Конституцією та іншими законодавчими актами», — пояснив парламентарій.