У День знань Президент України Віктор Янукович узяв участь в урочистій лінійці, яка відбулась у столичній спеціалізованій школі №16 (на знімку) з поглибленим вивченням англійської мови з нагоди початку нового навчального року. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Вітаючи учнів, їхніх батьків та вчителів зі святом, Президент висловив переконання, що сьогоднішнє покоління дорослих несе відповідальність перед дітьми за їхнє гідне майбутнє. Глава держави побажав першокласникам, «щоб вони завжди із задоволенням ходили до школи, а вчителі вкладали в них душу і серце».

«Я впевнений, що у нас всіх є велике бажання: щоб наші діти отримали гарну освіту. Так і буде. Тому що державі будуть потрібні освічені люди, які будуватимуть сучасну модернову країну», — підкреслив Віктор Янукович. Але для цього, додав керманич, треба забезпечити сучасне оснащення та комп’ютеризацію навчальних закладів. В. Янукович передав у подарунок школі сучасний комп’ютерний клас.

*** 

Водночас, відповідаючи на запитання журналістів після завершення врочистостей, глава держави зауважив, що стан нашої освіти можна оцінити як важкий. Він переконаний: змінити цю ситуацію можна, але для цього потрібне не лише якнайшвидше переобладнання шкіл, забезпечення їх сучасним оснащенням, а й вирішення методологічних питань галузі, будівництво сучасних спортзалів, щоб наші діти мали «нові можливості» в процесі навчання, могли фізично розвиватися та рости здоровими.

А напередодні Президент Віктор Янукович зустрівся з переможцями та призерами Перших Юнацьких Олімпійських ігор, а також їхніми тренерами. Глава держави привітав молоду олімпійську команду з чудовим виступом у Сінгапурі і подарував переможцям пам’ятні подарунки, зокрема годинники.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).