На Тернопільщині, а саме на Хоростківському цукровому заводі, розпочався сезон цукроваріння. Підприємство було на грані закриття. Вклавши в його модернізацію чималі кошти, вдалося майже втричі наростити потужність. 
Якщо торік тут переробили 200 тисяч тонн солодких коренів, то цьогоріч планують 500—550 тисяч. Нині в кагатах підприємства є майже 36 тисяч тонн солодких коренів. «Мрія» втричі розширила посіви під цукровими буряками. Щоб встигнути своєчасно переробити вирощене, ми вирішили розпочати сезон цукроваріння дещо раніше, — пояснив голова наглядової ради цього агрохолдингу, Герой України Іван Гута.
Всього на Тернопільщині вісім цукрових заводів. Повністю готовий до сезону найбільший в області виробник цукру — Чортківський завод. Площі під посівами солодких коренів цього року порівняно з минулим збільшено на 62 відсотки. Середня врожайність очікується на рівні 300 тисяч центнерів з гектара, валовий збір — у межах 1,8 мільйона тонн. Цукру планують виробити до 200 тисяч тонн. За словами голови облдержадміністрації Михайла Цимбалюка, жодних підстав для спекулятивних цін на цукор, які дехто намагається нав’язати, немає, повідомляє наш власкор Любов ЛЕВИЦЬКА.