До того ж роблять це без жодної копійки з міського бюджету
Зелене намисто старовинного Кам’янця не помічає хіба що геть байдужа до краси людина. В останнє десятиліття найбільший дендропарк на кручах річки Смотрич було занедбано. Грошей у міської влади бракувало. А, скоріше за все, бракувало звичайної розпорядливості. Бо на озеленення та впорядкування парків та скверів немає коштів і нині. Зате у кам’янчан уже є власний стиль розв’язання таких потужних проблем. Його напрацьовано з приходом до влади Анатолія Нестерука. Новий міський голова давно славиться як гарний господарник. Якщо відвідаєте міське газове господарство, побачите там справжню оазу серед пустирів. «Це наш Макарович постарався для людей», — кажуть працівники. З того часу, як він очолював це підприємство, минуло багато років, але люди добре пам’ятають усі добрі справи свого колишнього керівника. Нестерук і все місто хоче бачити квітучим. Ще два роки тому парк почали розчищати від дикої порослі, сміття. Спробували залучити й інвесторів, щоб відродити дитячі атракціони, танцмайданчик тощо.
Цьогоріч всім миром відновили міський стадіон до 9 Травня. Толока була дуже швидкісною, бо до дати залишалося якихось два тижні. Міський голова зібрав усіх будівельників міста і попросив допомоги. Ніхто не відмовив. Таким способом вирішили привести до пуття й міський парк. Він має стати ще одним місцем для комфортного відпочинку. У першу чергу тут заграють барвами веселки фонтани. Далі — облаштують дитячі атракціони. У планах — відродження розважальних програм для людей різного віку на танцювальному майданчику, встановлення нових лавочок та освітлення, ремонт огорожі. Ще донедавна парком було лячно ходити надвечір. Тепер тут встановлять дві камери відеоспостереження, а також запровадять посилене патрулювання території працівниками міліції.
Та найкращою новиною є те, що парк залишиться у власності громади. Про це наголосив нещодавно на брифінгу для преси заступник міського голови Олег Марунчак. За ініціативи міського голови Анатолія Нестерука вирішено долучити до відновлення інфраструктури парку провідні будівельні компанії. Усі зголосилися допомогти, отже, незважаючи на кризу, кам’янецький патріотизм перемагає, люди ділом доводять, що вони по-справжньому люблять своє місто. Жодного квадратного метра продано не буде, запевняє влада. Зате вже дуже швидко кам’янчани отримають чудовий дарунок, який служитиме й наступним поколінням.