Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко вважає, що парламент має заслухати інформацію Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування випадків цензури у засобах масової інформації, тиску на свободу слова в Україні та перешкоджання законній професійній діяльності журналістів на наступному пленарному тижні в день опозиції.
«Аналізуючи ситуацію, яка склалася сьогодні в засобах масової інформації, можна стверджувати, що йде серйозний наступ на свободу слова в Україні», — наголосив М. Томенко. На його думку, йдеться і про факти побиття та навіть вбивств журналістів, і про масову «партизацію» комунальних телерадіокомпаній та повний контроль однієї фінансово-політичної групи над Національною радою з питань телебачення та радіомовлення. Одним із наслідків такого контролю М. Томенко назвав відповідне судове рішення стосовно частот телеканалів «TВі» та «5 каналу».
Крім того, заступник глави парламенту вважає: якщо влада вирішить, що Перший національний, Національна радіокомпанія та інші державні чи комунальні медіа покликані популяризувати тільки її та одну партію, тоді й фінансуватися мас-медіа повинні тільки прихильниками влади і членами цієї партії. Він переконаний також, що Верховна Рада на позачерговій сесії не підтримала уряд щодо зменшення соціальних гарантій громадян, розглядаючи зміни до Закону України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України», «оскільки серед абсолютної більшості депутатів і фракцій домінує думка, що не можна зменшувати соціальні стандарти і згортати програму повернення вкладів, яка працювала при попередньому уряді».
Народний депутат, міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко наголосив, що влада обіцяла підвищити соціальні стандарти, а натомість підвищила пенсію більшості пенсіонерів лише на 3 гривні. Крім того, не виконала обіцянку надати 5-річні податкові канікули. 
А заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов у інтерв’ю «Голосу України» запевнив: уряд, як і задекларував Президент, проводитиме реформи не за рахунок людей. «Ми проголосили курс на євроінтеграцію, і кожен крок влади наповнений змістом наближення цієї події. Ми підніматимемо економіку, збільшуватимемо зростання ВВП і поступово вирішимо всі соціальні проблеми», — додав він.
Він також запевнив, що зміни до закону «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України» не відкладені в довгий ящик. Уряд уже працює над реальним реєстром вкладників і незабаром запропонує парламенту ухвалити детальний механізм повернення заощаджень: коли і з яких фінансових джерел. «Щоб механізм був зрозумілим людям і вони бачили перспективу вирішення цього питання», — уточнив він.
Водночас депутат вважає, що ніяких утисків прав засобів масової інформації немає. Мало того, на його переконання, від створення подібних слідчих комісій виникає більше негативу, ніж позитиву. Адже вони намагаються втрутитися у хід слідства і «політично вплинути на об’єктивність роботи правоохоронних органів».
Крім того, він переконаний, що галас навколо частот телеканалів «TВі» та «5 каналу» не що інше, як «бізнесовий конфлікт між медіа-холдингами, пов’язаний із великими грошима». «Чим більше покриття території — тим дорожче реклама. Це питання судів, а не політиків, — вважає регіонал. — До того ж , якби були грубі порушення з боку влади у сфері ЗМІ, то нашого Президента нині б так тепло не приймали в Німеччині». А заяви щодо цензури і вбивств журналістів депутат розцінив як «спробу на дешевому популізмі збільшити рейтинг». «Убивають і лікарів, і вчителів, і інших громадян України — це також велика трагедія, але про це ніхто не пише, політики на цьому не піаряться. Не можна так однобоко підходити до проблем та трагедій. Зрештою, це справа не політиків, а правоохоронців».
Нині ж уряд і коаліція працюють над проектами бюджету і Податкового кодексу. «Це дуже відповідальна робота, на якій важко піаритися. Але влада зробить усе можливе, щоб ці документи сприяли розвиткові економіки, збільшенню соціальних стандартів і поліпшенню нашого іміджу на міжнародній арені», — резюмував Михайло Чечетов.
Вл. інф.