За останні півтора місяці ціни на овочі знизилися більш як на 14 відсотків. Зокрема, на картоплю, цибулю, буряк, моркву, капусту на Черкаському обласному ринку продавці правили на 20—40 відсотків менше, ніж навесні. Так, кілограм гарної картоплі коштує зараз 2 гривні, цибулі ріпчастої — 3,50, буряку столового — 1,70, капусти — 2,20, перцю болгарського — 2,70 гривні.
На жаль, цьогорічна спека «спалила» гречку, і тепер її вартість підстрибнула майже на 7 відсотків. Кілограм крупи реалізатори на ринку пропонують по 12,29 гривні, а в магазинах продають і по 13—14 гривень.
На 4,1 відсотка подорожчав цукор. Кілограм розвісного солодкого піску коштує 8,45, а розфасованого — 10,39 гривні.
Попри спекотне літо зросли на 0,4 відсотка ціни на м’ясо і м’ясо-молочні вироби. Риба подорожчала на 0,1, а макарони — на 0,2 відсотка.
Добрий виторг мають виробники «шипучок», котрі на один відсоток підняли вартість своєї безалкогольної продукції.
 
Черкаська область.