КРУ в Миколаївській області виявило серйозні фінансові порушення більш як на мільйон 200 тисяч гривень, перевіривши ГУ агропромислового розвитку ОДА за минулий рік і початок нинішнього. 
Приміром, обласне управління агропромислового розвитку перелічило ДП «Дослідне господарство «Агрономія» Арбузинського району 632 тисячі гривень часткової державної компенсації за заявленими витратами на виконані селекційні роботи в рослинництві (1 мільйон 279,9 тисячі гривень). Зустрічна перевірка встановила: фактичні витрати підприємства на придбання мінеральних добрив, засобів захисту рослин, пального й запчастин — загалом 248,1 тисячі гривень. У результаті незаконно привласнено майже 510 тисяч гривень бюджетних коштів. Крім цього весь урожай, отриманий за державною програмою «Селекція в рослинництві» і переведений у товарне зерно, продано. Первинне насіннєве підприємство, марно витративши бюджетні кошти, поставленого завдання не виконало. Аналогічна ситуація й у Жовтневому районі на насіннєвому заводі «Насіньпром», що незаконно одержав понад 60 тисяч гривень державної компенсації. 
Винні притягнуті до адміністративної відповідальності, крім того управління позбавили права проводити операції з бюджетними коштами. А вся незаконно виплачена сума має бути повернута в бюджет. 
Миколаївська область.