У місті Стаханові відбулися Всеукраїнські свята з нагоди 75-річчя стахановського руху та Дня шахтаря, в яких взяв участь Президент України Віктор Янукович. 

Привітавши гірників зі святом, глава держави розповів про плани уряду та «реформаторські рішення» у вугільній галузі. Одне з головних завдань — стовідсоткове бюджетне фінансування вуглярів. Цього року воно становить 8 млрд. грн., що на на 20% більше, ніж минулого.
Віктор Янукович пообіцяв, що інвестиції в галузь надійдуть «у рамках урядової програми державно-приватного партнерства у вуглевидобутку» і пояснив, що «у нас є 63 перспективні інвестиційні проекти, розраховані на 5 років». Говорячи про Луганську область, Президент відзначив, що цього року більше 500 млн. грн. інвестиційних коштів надійдуть на підприємства «Ровенькиантрацит» і «Свердловантрацит».
На честь свята Віктор Янукович нагородив кращих представників професії. Звання «Герой України» із врученням ордена «Золота Зірка» отримали забійник на відбійних молотках шахти «Новодзержинська» Донецької області Сергій Шемук, забійник шахти «Єнакіївська» ДП «Орджонікідзевугілля» Іван Шевченко та бригадир шахти № 81 «Київська» ДП «Ровенькиантрацит» Ігор Юрченко. Того ж дня в Ірміне відкрили меморіал шахтарям-засновникам стахановського руху.
 
Луганськ.