Тернополю виповнилося 470. Місто зустріло ювілей оновленим. Відкрито пам’ятник Соломії Крушельницькій, реконструйовано центральний майдан міста — Театральний, став до ладу торговельно-відпочинковий центр «Атріум», запрацював музичний фонтан.
Напередодні Дня міста на Говерлу піднялися військові моряки та представники міської ради. На вершині вони розгорнули прапори Тернополя і Військово-Морських сил. За словами командира флагмана українського флоту фрегата «Гетьман Сагайдачний» Романа П’ятницького, зроблено це на знак подяки тернополянам за активну підтримку українського флоту. Відзнак міської ради було удостоєно десятьох мешканців міста. Почесним його громадянином став ректор Тернопільського національного економічного університету Сергій Юрій.
Участь у дводенних святкуваннях узяли також делегації міст-побратимів. Розпочались вони богослужіннями у храмах Тернополя, де за благополуччя міста і його мешканців молилися віряни різних конфесій. У рамках свята відбулися конкурси, концерти, спортивні шоу, дефіле духових оркестрів, кінофестиваль. Усіх бажаючих частували козацьким кулішем і медом, а вулицями міста курсували нові тролейбуси, розмальовані юними художниками.
На знімку: до ювілею місто прикрасив пам’ятник Соломії Крушельницькій.