До Одеси повернулися шестеро моряків, які чотири місяці жили на аварійному суховантажі «Свята Софія» у Червоному морі. Як повідомляє «Українська правда», стан їхнього здоров’я задовільний.
На початку травня, коли судно прямувало до Індії з фосфатними добривами, інспекція Суецького каналу визнала його стан аварійним і неморехідним. Через борги судновласника перед владою суховантаж не пустили до єгипетського Порт-Саїда. На «Святій Софії» не було електрики, продуктів харчування та води. У трюмі утворився отвір, і воду доводилося постійно відкачувати вручну. «Щодня ми могли піти на дно. Двічі посилали сигнали SOS, вісім разів сигналили ракетами, але на нас ніхто не звертав уваги, ніхто не хотів допомагати», — розповіли моряки.
Ініціативній групі, що вилетіла до Єгипту 22 серпня, вдалося переконати єгипетську владу дозволити морякам зійти на берег і домовитися про буксирування судна в порт. На борту залишилися ще п’ятеро моряків з капітаном, які будуть супроводжувати вантаж під час буксирування.