У Миколаєєві було спішно зачинено понад тридцять обмінних пунктів валюти. Містом миттєво поповзли чутки, в тому числі й про нібито тіньовий переділ фінансових потоків новою командою обласної податкової адміністрації. Поштовхом для цього послужив незрозумілий сценарій захоплення кіоску обмінного пункту в День Незалежності на центральній вулиці Радянській.
Касир пункту обміну, не маючи бажання спілкуватися з працівниками податкової служби, забарикадувався в кіоску. Але цим справа не закінчилася. Митарі, що не хотіли випускати непокірливого клієнта, підігнали службовий автомобіль і підперли ззовні двері. Валютник, як стверджують зіваки, просидів у зачиненому кіоску досить довго, поки йому не стало зле із серцем. Чоловіка забрала «швидка». Власники обмінного пункту написали скаргу до прокуратури.
Ситуацію із закриттям обмінних пунктів у місті прояснило офіційне повідомлення обласної податкової адміністрації. У ньому йдеться: під час профілактичних відпрацьовувань пунктів обміну валют податківці зіштовхнулися з фактами проведення валютних операцій без наявності ліцензії Нацбанку України й документів дозвільного характеру. Серед порушників — і вищезазначений обмінний пункт.
Миколаїв.