Трудовий колектив ВАТ «ХК «Луганськтепловоз» звернувся до Президента Віктора Януковича із проханням особисто втрутитися та забезпечити врегулювання суперечки, яка виникла навколо підприємства.
Робітники стурбовані тим, що російський власник підприємства знову потрапив у складну ситуацію, що виникла після повторного приватизаційного конкурсу. Працівники вважають, що судовий позов перетворює завод «на заручника дій деструктивних сил». Їх обурює, що, говорячи про підсумки конкурсу, деякі державні чиновники можуть протягом місяця кардинально змінювати свою думку, «свідомо вводячи в оману громадськість країни».
Невизначеність, в якій підприємство перебуває з кінця 2007 року, вже завдала значної шкоди. Низка замовників, приведених російською корпорацією «Трансмашхолдінг», зупинили переговори за контрактами на постачання продукції, не реалізуються інвестпрограми, застаріває устаткування. За цей час Україна недоотримала від «Луганськтепловоза» десятки мільйонів доларів податкових платежів.
«Ми готові випускати всі види сучасного рухомого складу для «Укрзалізниці». Але всі ці плани можуть провалитися, якщо результати конкурсу знову буде оскаржено. Ми побоюємося, що російський акціонер просто відвернеться від підприємства і буде налагоджувати виробництво локомотивів на російських заводах», — зазначається у зверненні.