Парламент підтримає реформи у сфері освіти, а Президент переконаний, що вони мають бути науково обгрунтовані, прозорі й зрозумілі суспільству.
Днями Голова Верховної Ради Володимир Литвин узяв участь у засіданні Громадської гуманітарної ради під головуванням Президента України Віктора Януковича, на якому обговорили сучасний стан та перспективи розвитку освіти. Про це «Голосу України» повідомили в прес-службі глави держави.
«Україна має надзвичайно потужні освітянські традиції, відтак під час реформування галузі потрібно не просто калькувати західний досвід, а й ураховувати національні особливості», — зазначив глава парламенту. Він підтримав пропозицію Президента стосовно доцільності проведення всеукраїнського з’їзду працівників освіти та розгляду на ньому основних проблем галузі.
Володимир Литвин також відзначив надзвичайну актуальність прийняття нової редакції Закону «Про вищу освіту». «Щодо законодавчого забезпечення тих перетворень, про які сьогодні йшлося, я переконаний: жодних застережень та проблем у Верховній Раді не буде. У нас сьогодні є спільна позиція, порозуміння, визначеність, і є політична стабільність», — сказав В. Литвин. 
А Президент України Віктор Янукович переконаний, що треба повернути колись втрачену конкурентоспроможність нашої освіти на міжнародному рівні.
«Наздогнати технологічне відставання ми можемо, лише інвестуючи в освіту та науку. Це наш основний пріоритет. Освічені й кваліфіковані кадри — це основні багатство і перспективи України, — підкреслив Президент. До того ж, за його словами, дуже важливо, щоб реформи в освіті були виважені, науково обґрунтовані, прозорі й зрозумілі суспільству.
Президент одразу попередив: фінансів на освіту ніколи не вистачатиме. Однак економити на дітях і вчителях не можна. «Ми повинні систематизувати реформу освітньої галузі й наводити в цьому питанні лад», — сказав Віктор Янукович.
Глава держави привітав членів Гуманітарної ради з отриманою можливістю проводити свої засідання у приміщенні оновленого Будинку-музею Тараса Шевченка в Каневі, відкриття якого відбулося напередодні Дня Незалежності.