Дмитро Табачник запевнив, що на сайті МОН, місцевих органів освіти та в усіх педагогічних журналах з’являться глави та розділи нових шкільних підручників.
Міністр повідомив, що планується видати практично всі підручники для 1-го, 2-го та 10 класів, а також для професійно-технічних навчальних закладів. Дітям їх видаватимуть безкоштовно.
ФАКТ
198,4 мільйона гривень передбачено державним бюджетом на видання підручників, із них 28,4 мільйона — борг за минулорічні підручники для 9-го класу. На сьогодні виділено понад 120 мільйонів гривень, решта має надійти до вересня.
Авторитетна думка
Голова ГРОНУ Станіслав НІколаЄнко звернувся до уряду з проханням надати допомогу МОНУ, щоб максимум до кінця вересня додрукувати підручники.
«В Україні понад 14 тисяч середніх шкіл. Незважаючи на наявність комп’ютерів, більшість із них у селах не під’єднано до Інтернету. Це призведе до того, що вчителі й учні (майже півмільйона дітей!) не зможуть почати навчальний процес», — сказав Ніколаєнко. — Слід забезпечити хоча б кількома примірниками всі ЗОШ. Навіть у часи Великої Вітчизняної війни підручники друкували».