Партійні активісти ВО «Батьківщина» на чолі з народним депутатом, головою обласної організації партії Дмитром Шлемком здійснили сходження на Говерлу і встановили знак на вершині гори.
Для цього в Києві було придбано білий мармур італійського виробництва, а художні роботи виконували скульптори зі Львова та Івано-Франківська. Нинішній тризуб має вагу 135 кг. «Для нас не має значення, хто три місяці тому зруйнував цю скульптурну композицію — вандали чи сили природи, — зазначають у своєму зверненні активісти ВО «Батьківщина». — Для нас важливо, щоб герб у формі тризуба як символ української незалежної держави був на найвищій вершині, стояв, як і належить, міцно, демонструючи нашу могутність, вселяв усім гордість за країну, в якій ми живемо», — наголошують вони.
Як уже повідомляв «Голос України», навесні цього року туристи помітили, що скульптурна композиція «Тризуб» зруйнована. Політичні сили області заявляли про наругу над нею вандалів, а правоохоронні органи — що пам’ятний знак розколовся через дефекти і руйнівний вплив високогірного клімату.
Івано-Франківська область.