Перспективами подальшої співпраці Рівненської області з Вармінсько-Мазурським воєводством (Польща) поділилися з журналістами голова Рівненської ОДА Василь Берташ та маршалек воєводства Яцек Протас.
Рівненська область та Вармінсько-Мазурське воєводство співпрацюють уже п’ятнадцять років. Одним з останніх результатів такої співпраці стало приєднання Рівненської області першою в Україні до Європейської мережі кулінарної спадщини. Загалом за роки співпраці вдалося реалізувати чимало спільних проектів: освітніх, культурних, а також у сфері розвитку сільських територій та зеленого туризму. А під час епідемії грипу Рівненська обласна дитяча лікарня отримала від польського міста Ольштин апарат для тривалої штучної вентиляції легень.
У подальшому західні сусіди допомагатимуть втілювати рівнянам програму «Західна брама», яка передбачає розвиток ділової та туристичної активності, ефективне використання природно-ресурсного потенціалу та концентрацію соціальної активності, оскільки Рівненщина є транзитною областю. Досвід розвитку зеленого туризму місцеві туроператори перейматимуть у Польщі. Матимуть продовження і проекти, розпочаті торік, зокрема, обмін делегаціями у сфері охорони здоров’я, освіти. Передбачені також двосторонні заняття для вчителів і студентів з вивчення польської та української мов. А підприємці Рівненщини зможуть взяти участь в економічному форумі, який невдовзі відбудеться в польському місті Ольштин, куди їх запросив Яцек Протас.
Рівне.