Понад сто тисяч гірників у складі десяти добувних і прохідницьких бригад Луганщини взяли участь у трудовій стахановській вахті. 
За час двомісячної акції луганські шахтарі видобули 4 млн. 119,9 тис. тонн вугілля і провели 26 км гірничих виробок. Підбиваючи підсумки трудової вахти на честь 75-річчя стахановського руху, заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Чорнуха зазначив, що змагання йде краще там, де створено умови для роботи: підготовлено вибої, установлено сучасне обладнання. Серед підприємств галузі, що працюють найбільш стабільно, він називає ДП «Ровенькиантрацит», «Свердловантрацит», ВАТ «Краснодонвугілля» і шахту «Білоріченська». Серед найпроблемніших — ДП «Первомайськвугілля» і «Лисичанськвугілля».
Заступник голови облдержадміністрації впевнений, що ідею стахановського руху не можна скидати з рахунку, оскільки це один з потужних стимулів поліпшення результатів праці. На його думку, найбільш ефективні ці моральні стимули на міцних підприємствах, де створено належні умови праці. За сім місяців шахтарями Луганщини видобуто більш як 14 млн. тонн вугілля. Це на 77 тис. тонн більше від запланованого на цей строк і на півмільйона тонн більше, ніж добуто за той само період торік.