Учора в Міністерстві закордонних справ України відбулися переговори із сірійською делегацією, яку очолював міністр закордонних справ цієї країни Валід аль-Муаллім. На брифінгу за результатами переговорів він заявив, що Сирія зацікавлена в купівлі української збройної техніки, але Україна не готова вести предметні переговори з цього питання.
Костянтин Грищенко підтвердив, що під час переговорів питання поставок української зброї «предметно не обговорювали, а обговорювали в цілому ситуацію на Близькому Сході й повернення переговорного процесу в конструктивне русло». «Це була одна з основних тем наших переговорів», — сказав український міністр.
Крім того, Україна й Сирія домовилися збільшити товарооборот, заявив Костянтин Грищенко. Він сказав: «Сирія — один з великих наших торговельних партнерів. В 2008 р. товарооборот між нашими країнами становив понад 1 млрд. доларів. І хоча в результаті фінансової кризи цей обсяг зменшився, нині він набирає обертів».
У свою чергу, міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллім додав: «Ми обговорили всі можливі шляхи, щоб наші відносини набули стратегічного значення, і ми зробимо все, щоб товарооборот між Україною та Сирією збільшився». Також українська сторона запросила президента Сирії відвідати з візитом Київ, передає «Інтерфакс-Україна».