Учора на Вінниччині стартував сезон цукроваріння. Заводський гудок пролунав над селищем Томашпіль.
Варити цукор на підприємстві, що належить ТОВ «Зелена долина», планують протягом 100—110 днів. За цей час передбачено переробити 240 тисяч тонн буряків і виробити понад 30 тисяч тонн солодких кристалів.
— Цукроварів підганяють прогнози синоптиків і народні прикмети, — каже голова Томашпільської райдержадміністрації Петро Мізерний. — Дуже рано цього року доспіла горобина. Значить, такою ж ранньою буде зима. Щоб не втратити вирощені буряки, їх розпочали збирати раніше, ніж у попередні роки.
Загалом на Вінниччині варитимуть цукор на чотирнадцяти заводах. Планують отримати 300 тисяч тонн солодкої продукції — майже на 50 тисяч тонн більше, ніж торік, повідомляє наш власний кореспондент Віктор СКРИПНИК.