Про це вчора на брифінгу повідомив начальник Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Валерій Коряк, передає УНІАН. За його словами, до кримінальної відповідальності притягнуто 74 особи. Серед них 30 керівників навчальних закладів та їх заступників, 40 інших службових осіб та 
4 студенти — за фактами давання хабарів.
Крім того, у системі охорони здоров’я також зафіксовано 84 злочини цієї категорії. «У лікарнях та поліклініках мають місце факти отримання хабарів за видачу листів непрацездатності та довідок без фактичного проведення медичного огляду, а також за лікування, призначення лікарських засобів», — зазначив В. Коряк.
Загалом МВС задокументовано понад 1700 злочинів про хабарництво. При цьому значно зріс рівень посадовців, «нечистих на руку», та суми хабарів. Зокрема, Департаментом Державної служби боротьби з економічною злочинністю виявлено 42 хабара з сумою понад 100 тис. грн., 30 таких злочинів — з сумою понад 30 тис. грн. та 105 — понад 10 тис. грн.
Загальна сума задокументованих хабарів становить понад 27,7 млн. грн., а середня сума хабарів сягнула майже 24 тис. грн. Загалом викрито 1123 особи, з яких 181 службова особа — з органів влади й управління та понад 220 — з контролюючих органів.
Також, за словами В. Коряка, до кримінальної відповідальності за хабарництво притягнуті вісьм службовців центральних органів виконавчої влади, чотири посадовці обласних державних адміністрацій, 21 чиновник райдержадміністрацій, 8 міських голів та 17 службових осіб міських та районних рад тощо.