Поки що у Верховній Раді немає проекту Пенсійного кодексу. Про це заявив народний депутат від БЮТ Олег ЛЯшко на інтернет-конференції в інформ-агентстві «ЛігаБізнезІнформ». 
«Але, за моєю інформацію, в уряді підготовлено проект закону про внесення змін до низки законів, що регламентують питання пенсійного забезпечення. Там, відповідно до меморандуму між урядом Азарова і МВФ, передбачено також підвищення пенсійного віку для чоловіків і жінок і цілу низку інших новел, котрі значно погіршуватимуть права людей на пенсійне забезпечення», — повідомив народний депутат. Він переконаний: збільшувати пенсійний вік у країні, яка впродовж останніх 10—15 років переживає серйозну демографічну кризу, — аморально.
Щоправда, зазначив він, проблему наповнення бюджету Пенсійного фонду можна вирішити за рахунок підвищення фонду оплати праці, з якого і сплачуються внески до Пенсійного фонду, та створення нових робочих місць. «Нагадаю, що рівень безробіття в Україні — майже 10 відсотків від працездатного населення», — додав народний депутат.
А в проекті Податкового кодексу, котрий у вересні внесуть до парламенту, підкреслив Олег Ляшко, розширюється база оподаткування «начебто для покращення ситуації з фінансуванням Пенсійного фонду». Однак, на думку парламентарія, вказані кроки уряду проблеми дефіциту Пенсійного фонду не вирішать. «Адже якщо людина не має роботи, то в скільки років вона не виходила б на пенсію, внесків до Пенсійного фонду від цього не додасться», — резюмував він.
Незадоволений народний депутат і кадровою політикою нової влади. «Сьогодні призначення здійснюються за політичною ознакою. Масово звільняють керівників підприємств, запідозрених у лояльності до опозиції, натомість призначають своїх, незважаючи навіть на відсутність освіти чи досвіду роботи», — зазначив він.
Крім того, за його словами, видатки на медицину цього року значно менші, ніж 2009-го. Не фінансуються не тільки програми щодо боротьби з туберкульозом, а й зі СНІДом, онкологією, гепатитом, серцево-судинними та іншими захворюваннями. «Я реєстрував кілька законопроектів про збільшення видатків на вказані програми, проте провладна коаліція жоден із них не підтримала», — повідомив