Ужгород

Будівництво хірургічного корпусу Закарпатської обласної лікарні імені Андрія Новака вартістю майже у 30 мільйонів гривень розпочалося 2004-го. За цей час зведено будівлю корпусу, виконано штукатурні роботи, частково — сантехнічні, електротехнічні, оздоблювальні, змонтовано ліфти та вентиляцію. Сьогодні тут працює півсотні робітників. Але на завершальній стадії роботи ведуться не так швидко, хоч область забезпечила фінансування в повному обсязі:
— П’ять мільйонів 200 тисяч гривень підрядник має освоїти для завершення основних робіт. Виникають деякі питання стосовно сучасного обладнання. Щоб не працювали в кожному хірургічному відділенні кисневі апарати, змонтуємо одну станцію, яка подаватиме кисень на цілий корпус, до кожного реанімаційного ліжка, — розповів голова ОДА Олександр Ледида.
Деякі зауваження він висловив і щодо якості робіт. Відтепер хід будівництва щотижня перевірятиме спеціальна комісія. Планується, що об’єкт здадуть в експлуатацію до кінця року. А обладнаний сучасним медустаткуванням, на переконання професора Василя Русина, — дасть змогу проводити найскладніші хірургічні операції.