Учора у Львівській облдержадміністрації відбулася нарада з правоохоронцями стосовно подальшої долі ЗАТ «Автонавантажувач». Спонукала до цього акція, яку провели напередодні працівники машинобудівних підприємств, створених на базі цього акціонерного товариства, на яке працюють понад 400 осіб. Як уже розповідав «Голос України», вони вимагали виплатити їм заборгованість із зарплати за два останні роки, змінити інвестора і відновити діяльність підприємства.
Загалом єдиний на пострадянських теренах виробник автонавантажувачів роздрібнений на 11 підприємств, на деяких із них числиться по 2-3 працівники. Учасники акції протесту розповіли, що їм заборгували понад 3 млрд. гривень, а інвестор за 10 років не вклав жодної копійки у розвиток підприємства. Із травня «Автонавантажувач» зупинив виробництво. Підприємство свідомо доводять до банкрутства, зауважують протестувальники.
Керівництво облдержадміністрації пообіцяло, що до 1 вересня підприємство відновить роботу, і протестувальникам виплатять щонайменше по 2 тис. гривень, а до 31 жовтня, тобто до місцевих виборів, погасять всю заборгованість із зарплати.
57 відсотків акцій «Автонавантажувача» належить державі. Робітники кажуть, що іншими інвесторами є громадяни Росії, а у Львові працює їхній представник.