Барвистим колоритним фестивалем фольклору та етнографії територіальних громад Чорнобаївського району відкриється у суботу всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного.
Село Красенівка, батьківщина легендарного борця, багаторазового чемпіона світу та Європи Івана Піддубного, щороку привітно зустрічає гостей з усіх куточків України та з-за кордону.
— Ми раді вітати наших давніх друзів із Росії, Польщі, Литви, Латвії, Білорусі, — каже голова Чорнобаївської райдержадміністрації і голова оргкомітету свята Олексій Головко. — Спортсмени, тренери, туристи приїжджають до Красенівки не лише на традиційний турнір із греко-римської боротьби. Їм подобається дух цього яскравого, самобутнього, веселого народного свята. Особливо до душі всім, що проводиться дійство у стародавньому селі, де живі українські звичаї та обряди, де вміють красиво співати, дотепно жартувати, гарно пригощати.
— Усі наші гості, — веде далі Олексій Головко, — побувають у народному музеї села Красенівки, на садибі видатного борця-земляка, скуштують кришталево-чистої води з криниці Івана Піддубного. А у фіналі турніру з греко-римської боротьби визначиться чемпіон нашого свята. Крім того, в завзятому, молодецькому герці змагатимуться парубки з усього району, щоб вибороти для свого села звання найспортивнішого на Чорнобаївщині. Вийдуть на спортивну арену й сільські голови, аби показати, хто з них найвправніший і найвлучніший у дартсі — популярному нині виді змагань.